Főoldal /

3D nyomtatás

A világ 5 legjobb 3D nyomtatója között szereplő Witbox első generációja olyan sikeres volt, hogy időközben a világ több mint 50 országában segíti a felhasználókat ölteteik megvalósításában.

A második generáció még több teljesítményt, minőséget és megbízhatóságot kínál, továbbá a felhasználói élmény terén is többet kapunk. A Witbox 2 a tökéletes készülék professzionális PLA nyomtatás területén.

bq-witbox-2-3d-nyomtato-shopcKettős meghajtású Extruder

A bq Witbox 2 3D nyomtató PLA-ból, fa illetve fémalapú filamentből is képes tárgyak nyomtatására. A DDE hotend a felhasználható anyagok széles spektrumát teszi lehetővé!
Az újonnan fejlesztett, kettős meghajtású extruder nem csak nagyobb nyomtatási sebesség elérését teszi lehetővé, de nyomtathatunk flexibilis alapanyagokat is, ilyen például a sokak által kedvelt Filaflex is.

Automata és félautomata kalibráció

Az új indukciós szenzor állandó távolságot biztosít a tárgyasztal és a fúvóka között, ez elengedhetetlen a minőségi 3D nyomtatás szempontjából. Az érzékelő egy mágneses hullámot bocsát ki, melynek visszaverődését követően kiszámítja a távolságot. A megfelelő táv meglétét piros LED felvillantásával jelzi, ezzel könnytve meg a csavarok manuális beállítását. További előnyöket nyújt számunkra az automata kalibráló rendszer, mely a tárgyasztal dőlésszögét is érzékeli, illetve hozzá igazítja a nyomtatófej mozgását. Így akár enyhén lejtős, szintezetlen asztalra is nyomtathatunk. A folyamat teljesen automatikus, minden nyomtatás előtt elvégzi a készülék a hibák kiküszöbölésének céljából.

bq Witbox 2 3D nyotmato kalibralasa

bq CNC vezérlőegység: még több erőforrással a tökéletes nyomtatásért

A Witbox 2 elektronikája teljesen új fejlesztés, kimondottan erre a nyomtatóra lett kialakítva az elektronika felépítése. Teljesen integrált, digitális potméterekkel rendelkezik, illetve több erőforrást bocsát rendelkezésre elődjéhez képest.
Az alaplap számos új funkcióval rendelkezik, található rajta Micro-USB csatlakozási lehetőség illetve SD slot is. A továbbfejleszett LCD kezelőfelület felhasználóbarátabb élményt nyújt és még áttekinthetőbb.

100% Open Source

A bq Witbox 2 3D nyomtató alkatrészei és a firmware is 100%-ban open source, bárki szabadon továbbfejlesztheti.
Emellett a nyomtató bármely kompatibilis g-code-ot generáló szoftverrel, illetve megfelelő minőségű  és átmérőjű PLA filamenttel használható.

bq Witbox 2 printer elektronika

 

Witbox 2 TEST PRINT